OFFBEAT: Mevcut dinamiklere alternatif platform “Merhaba” dedi!

Haber

Kısa bir süre önce Murat Kılıkçıer (In Hoodies), Facebook üzerinden aklından geçen ve sonra yazıya döktüğü bir projeyi çevresindeki yakından ya da uzaktan tanıdığı tüm müzisyenleri bir grupta toplayarak paylaştı. Projeye ilişkin beklenen ilgi, karşılık bulunca da, Offbeat faaliyetini hızlandırdı ve “merhaba” dedi.

Peki bu proje nedir derseniz; offbeatsets.com‘da buna ilişkin yazılan uzun yazının ilk paragrafından alıntı yaparak paylaşayım..

Offbeat, canlı performanslarda müzisyenin dinleyici ile buluşmasındaki mevcut dinamiklere alternatif olmayı amaçlayan bir platformdur/düşüncedir. Fikir, müzisyen ve dinleyici arasındaki doğrudan bağı korumaya çalışarak müziği dinleyenle canlı olarak buluşturmak ve diğer sanat formlarıyla bir araya getirebilmektir. Amaç, sınırlı konser alanlarına ve maddi göstergelere sıkışan müzik paylaşımını biraz olsun doğrudan hale getirebilmek, siyasal ve ekonomik baskının yarattığı daralmalara rağmen her ses ve rengi daha çok ve farklı yerlerde paylaşabilmek, büyük şehirler dışında, ulaşılması daha zor görünen alanlara da müziği iletebilmek, +18 yaş sınırı olmayan etkinlikler yapabilmek, kısacası müzisyenin ruhundan ve bedeninden çıkan sesler ile dinleyicinin kulağına giden bizler için kutsal yoldaki tüm engelleri, kısa süreliğine de olsa kaldırabilmektir. 

Projenin nasıl çalıştığını ise yine offbeatsets.com‘da yayınlanan 5 maddeyi alıntılayarak paylaşayım.

1- Dinleyici,  adresine yazarak canlı izlemek istediği isimleri belirtir ve alternatif bir performans alanı önerir. 

2- Önerilen yer bilindik anlamda sahne/konser salonu olabileceği gibi depo, herhangi bir sokak köşesi, çocuk parkları, ev, kafe, barakalar, barınaklar, terk edilmiş binalar, okullar, üniversiteler, çocuk esirgeme kurumları, huzurevleri, galeriler gibi her tür alternatif alan olabilir.

3- Offbeat dinleyici ile iletişime geçerek önerilen etkinlik ve alanın niteliğini ve muhtemel tarihleri konuşur. Öneri Offbeat platformundaki tüm sanatçılara iletilir. 

4- Etkinliğin parçası olmak istediğini belirten katılımcılar ortak bir mail grubunda bir araya getirilir ve organizasyon şekillendirilir. Biletli etkinlikler olabileceği gibi, sanatçıların talebine göre ücretsiz etkinlikler, belirli bir amaç için toplanacak maddi desteğe ilişkin konserler ya da dinleyenin istediği katkıyı yapabileceği etkinlikler de mümkündür.

5- Son aşamada, etkinliğin niteliğine göre katılımcı sanatçılar dilerlerse ortak bir Facebook etkinlik sayfası açar. Etkinlikte yer almak isteyen sanatçı ve dinleyiciler, katılımcılara konaklama, ulaşım, teknik destek vb konularda yardımcı olmak isteyen kişiler  adresine yazarak organizasyonun şekillenmesine dahil olur. Etkinlik, tüm katılımcıların katkısıyla biçimlenerek güncellenir.

Projeye katılım sağlayan müzik grupları, etkinlik takvimi ve diğer tüm detaylar için offbeatsets.com‘dan bilgi alabilirsiniz. Bir Baba Indie olarak projenin gönüllü destekçisi olarak, tüm gelişmeleri ve etkinlikleri an be an paylaşıyor olacağız.

Başta Murat Kılıkçıer olmak üzere, katılım sağlayan tüm müzisyenlere ve destekleyenlere sonsuz teşekkür gelsin bizden.

 

Tags: , , , ,

İlginizi Çekebilir

Etkinlik Takvimi (6-12 Mart)
Jakuzi’den Yeni Video Klip: “Bir Düşmanım Var”

Yazar

Bize Katıl!