KEŞFET | Klişenin Ötesinde Bir Sentez: “Neval”

Sanatçı İncelemeleri
Bir süredir Bir Baba Indie’nin Facebook’taki mesaj kutusunda bekleyen, bir türlü dinleme fırsatı bulamadığım, ancak bir basın bülteniyle birlikte gönderilen videoya tıklamamla birlikte dün tüm gün boyunca kilitlendiğim bir isim, Neval ile tanıştıracağım sizleri!

Mesajda Ebru Güney tarafından çekildiği belirtilen videoyu açmamla birlikte, benim gibi kolay kolay bir şarkıyı loop’a almayan birine bütün gün tek yayınlanmış şarkıları olan Terelelli’yi tekrar tekrar dinletip, defalarca izletmiş olan bu projeyi sizin de tanımanız gerektiğini düşündüm.

Sözleri Yusuf Turhallı’ya ait olan, düzenlemesi Yuri Ryadchenko tarafından yapılan Terelelli parçasıyla Neval ‘doğu batı sentezi’ni kullandığı müziğiyle karşımıza çıkıyor. Ancak bu gerçekten artık bir klişe olmaya başlamış olan ‘doğu batı sentezi’ hikayesinin biraz ötesinde! Klasik Türk Sanat Müziği makamlarını, elektronik öğelerle birleştiren Neval, iki farklı müziği gerçekten birbirine oldukça iyi yedirmiş. Elektronik öğelerin üzerine yerleştirilen vokaller hiç bir şekilde eğreti durmuyor, aksine oldukça hoş bir ahenkle kulaklarınıza giriyor.

Neval projesinden yayınladığı tek single ile dikkatlerimizi oldukça çeken gizemli sanatçının yeni işlerini merakla bekliyor, etnik öğelerle bezeli elektronika müziği ilginizi çekiyorsa Neval’e kulak vermeyi sakın atlamayın diyorum.

facebook.com/nevalsofficial

twitter.com/nevalsofficial

Tags: , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie #5 – “Bubituzak” @ Radyo Kanyon
Etkinlik Takvimi (27 Şubat – 5 Mart)

Yazar

Bize Katıl!