Etkinlik Takvimi (27 Şubat – 5 Mart)

EtkinliklerHaber

Bundan sonra mümkün olduğunca her hafta, radarımıza takılan etkinlikleri toparlayarak takvim şeklinde sizlerle paylaşacağız. Bu haftaki takvimimiz de oldukça yoğun! Bu hafta Bir Baba Indie hesaplarında görebilecek olduğunuz konserler ve alternatif olarak gidilebilecek etkinlikler ise şunlar;

28 ŞUBAT SALI

GEVENDE @ Babylon

17 Şubat tarihinde yayınladığı yeni albümü Kırınardı ile Gevende, albümün ilk konseri için Babylon sahnesinde! Haftanın en merakla beklediğimiz konserleri arasında…

facebook.com/events/703927086425662

biletix.com/etkinlik/UBB20

Cihad Satıroğlu

GÜNEY MARLEN @ Hayal Kahvesi Beyoğlu

İlk olarak kurucusu olduğu Eski Bando grubundan tanıdığımız ve sonrasında solo projesiyle, geçtiğimiz yıl gelen ilk albümü “Şişelere Mektuplar” ile Güney Marlen, Salı akşamı Hayal Kahvesi Beyoğlu sahnesinde.

facebook.com/events/682393785269176

biletix.com/etkinlik/UJH57

C.S.

———————–

1 MART ÇARŞAMBA

(Lokalize) 9’dan Sonra Elektronik: TOLERANCE BREAK, AKIN SEVGÖR, SERETAN @ Zorlu PSM Studio

Studio’nun yaşattığı üstün performans izleme deneyimini yerli sahneden yeni isimler keşfetme imkanıyla buluşturan Lokalize serisinin nihayet ana akım medyanın ilgisini yerli sahneye çekmeyi başardığını söylemek yanlış olmayacaktır diye düşünüyorum. Aksi takdirde son 7 senedir gözümüzün önünde çiçeklenip bir gül bahçesine dönüşen yerli sahnemizdeki alternatif üretimin bu ay doğmuşçasına ilgi çekmiş olmasına başka bir açıklama bulamıyorum. Zararın neresinden dönülse kardır, fakat bu bağlamda Lokalize büyük iş başardı, hakkını teslim etmek gerek. Alternatif mekan ve yayınların senelerdir işaret etmeye çalıştığı alanı tek bir hareketle aydınlattı.

Bu hafta da Lokalize serisi kapsamında Studio’da iki gün üst üste heyecan verici 6 performans gerçekleşecek. Bunların ilk günü “elektronik” başlığı altında toplanan Tolerance Break, Akın Sevgör ve Seretan performanslarını içeriyor. Multitap’ten Selim Siyami Sümer ve Taçkın Bilal’in projesi Tolerance Break geceye downtempo, electronica bir açılış yapacak. Ardından geçen sene yayınladığı ArsNova albümüyle gözbebeğim olan fakat maalesef henüz canlı izleme fırsatı bulamadığım Akın Sevgör’ü umuyorum ki nihayet izleyebileceğim. Klasik müzikten gelen altyapısını elektronik müzikle son derece orijinal bir biçimde birleştiren çalışmalarını sahnede dinlemek için sabırsızlanıyorum. Dürüst olmak gerekirse gecenin beni en çok heyecanlandıran performansı da Akın Sevgör. Elektronik sahnemizin en (hiper)aktif isimlerinden olan Seretan’a ise bir yerlerde mutlaka rastlamışsınızdır, yaklaşık son bir buçuk sene içinde kendisine farklı davulcuların eşlik ettiği live setleriyle her fırsatta çeşitli mekanlarda çaldı. Şimdi de henüz şubat ayında yayınladığı Transference EP’sinin hemen ardından 9’dan Sonra Elektronik gecesinin kapanışını yapmak için Studio’da olacak.

facebook.com/events/783291978488516

Tuğçe Yapıcı

OLD SKOOL HİPHOP PARTY @ Nayah

Nayah‘ın demirbaş kabin amiri C Fyah‘ın genellikle hafta sonları gecenin sonuna doğru girmeyi çok sevdiği 90’lar hiphop sularına bir çarşamba gecesini tamamen adamasını kaçırmak olmaz. Gecenin sürprizi ise rap aleminin en sevdiğimiz karakterlerinden Kamufle‘nin gece boyunca zaman zaman mikrofona el koyacak olması. C Fyah ile Kamufle’nin yakalayacağı uyumu görmenizi isterim.

*Giriş ücretsiz.

facebook.com/events/433896767001752

T.Y.

GRAILS @ Arkaoda

Cuma günkü Zorlu PSM konseri öncesinde Grails elemanları Arkaoda kabininde olacaklar. Meraklısına duyurulur!

facebook.com/events/385114625201072

C.S.

ESKİZ “Beterin Beteri Var” Albüm Lansmanı @ Babylon

Yerli sahneden Eskiz, Rock’n Roll ruhunu tam gaz devam ettirdiği yeni albümü Beterin Beteri Var albüm lansmanıyla Babylon Bomonti sahnesinde!

facebook.com/events/158969417935945

C.S.

———————–

2 MART PERŞEMBE

(Lokalize) 9’dan Sonra Rock: KIRKBİNSİNEK, ULURU, EL TOPO @ Zorlu PSM Studio

Lokalize’nin bu haftaki ikinci etkinliği ise 9’dan sonra başlayıp 3 saat içinde bütün boyun kaslarımızı telef etmeye kararlı bir program sunuyor. Bu topraklarda son dönemin gördüğü en nitelikli psychedelic müzikleri üreten gruplardan olsa da tevazunun değer görmediği bir döneme denk gelmesinden kelli, hep hak ettiği yerden çok geride kaldığını düşündüğüm Kırkbinsinek‘i bu gecenin line-up’ında görmek beni özellikle mutlu etti. Gecenin ikinci ismi, bir defa tanıştığınızda bir daha kolayına vazgeçemediğiniz gruplardan Uluru da uyumuyla büyüleyen bir stoner rock trio’su. Bugünlerde üçüncü albümlerinin kayıt sürecinde olan grubun bu defa ne harikalar yaratacağını merakla bekliyorum. Üç parçalık Ye’cüc Me’cüc EP’si ile 2016’nın son dakika golünü atan El Topo ise son zamanlarda sıkça dinlediğim albümler arasındaki yerini almayı başardı. Uluru ile El Topo zaten çeşitli sahnelerde sık sık eşleşiyorlar, bu sefer Kırkbinsinek’in de katılımıyla 2 Mart’ta aslanlar gibi çalan üç grubu art arda izleyeceğiz.

Voltranı oluşturuyoruz. O gece büyük uçarız, net.

facebook.com/events/457989404589229

T.Y.

ZAFER SERNİKLİ @ Zor

Nihil Piraye‘de alametifarikası olan disko topunu bir köşesine astığı klavyeleriyle sahneyi synth’lere boğan Zafer Sernikli bu defa 4 saat süren ilk dj seti için Zor‘da olacak. Bu setin hazırlık aşamalarına az biraz şahit olmuş birisi olarak garanti veriyorum, hafta sonuna en güzel warm-up bu etkinlik olur. İnanmazsanız şuradan tadımlık bir şeyler verelim:

soundcloud.com/zafersernikli/sunday-noon-improvisation

facebook.com/events/229523720787507

T.Y.

———————–

3 MART CUMA

GRAILS @ Zorlu PSM

Enstrümantal rock, psychedelic rock ve post-rock’ı tarzlarını oldukça başarılı bir şekilde harmanlayan ABD’li grup Grails, 6 yıllık bir aranın ardından, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Chalice Hymnal isimli yeni albümünün hemen sonrasında Zorlu PSM #Studio‘da sahne alacak. Haftanın en önemli etkinliklerinden…

facebook.com/events/131016037386612

biletix.com/etkinlik/UKGRL

C.S.

THE AWAY DAYS @ Salon İKSV

Dream Pop, Indie janrında, yerli sahnemizin Avrupa ve Amerika’ya açılan kapılarından olan The Away Days, uzun zamandır beklenen ilk uzunçalar albümü Dreamed at Dawn lansman konseriyle bir kez daha Salon İKSV sahnesine çıkıyor.

facebook.com/events/1039310552842237

biletix.com/etkinlik/U0V31

C.S.

TOLGA AKYILDIZ’LA AÇIK SAHNE @ garajistanbul

Tolga Akyıldız‘ın bu Cuma 13.’sü gerçekleşecek olan Açık Sahne etkinliği yine garajistanbul sahnesinde gerçekleşecek. Akın Eldes’li yeni kadrsouyla Kurtalan Ekspres, Seyyal Taner, Mavi Sakal, Ogün Sanlısoy, Batu/Batuhan Mutlugil gibi önemli isimlerin yanı sıra Teneke Trampet, Büyük Birader, Naz Ölçal, Gözde Öney, Evren Uysal, On Yedi 3 Mart Cuma akşamı garajistanbul sahnesinde olacak.

facebook.com/events/68648179153264

biletix.com/etkinlik/UMT13

C.S.

———————–

4 MART CUMARTESİ

INDIECITY V @ Salon İKSV

Partapart tarafından bu yıl 5. düzenlenecek olan IndieCity Festival bu sene Salon ve Sumahan’da gerçekleşecek. Glasxs, Jtamul, Throwing Snow, Dark Sky, PT Soundsystem, Ahu, Jacob Korn ve Marc Pinol gibi isimlerin yer alacağı festivalle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Elektronik Müzik’le bir şekilde ilgiliyseniz, bu etkinliği ve katılan isimleri ıskalamayın.

facebook.com/events/587431408112711

C.S.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

KEŞFET | Klişenin Ötesinde Bir Sentez: “Neval”
Ceylan Ertem – “Yine de Amin”

Yazar

Bize Katıl!