ISLANDMAN: “Canlı Tüketiniz”

EtkinliklerSanatçı İncelemeleri

Bugüne kadar fırsat bulup yalnızca bir defa canlı izleyebildiğim ve birkaç aydır anlata anlata bitiremediğim, yarın akşam ikinci defa izlemeyi iple çektiğim, performansıyla beni gerçek anlamda heyecanlandıran bir isim var yerli sahnemizde.

Aslında bahsettiğim yeni bir proje değil. Tolga Böyük‘ün 2010 yılından beri aktif olan, geçen yıl yayınladığı Ağıt isimli EP’sinden sonra adını daha sık duymaya başladığımız Islandman projesi. 2016 yılının en iyileri listesinde pek rastlayamamış olsak da geçen senenin kalburüstü işlerinden biriydi “Ağıt”.

Farfara, Mode XL ve Hey Douglas gibi birbirinden değerli ve olgun projelerinden de tanıdığımız Tolga Böyük’e Islandman’de vurmalılarda Eralp Güven, synthesizer ve gitarda ise Erdem Başer eşlik ediyor. Henüz Islandman ile tanışmadıysanız SoundPicnic video serisine konuk oldukları, bu hafta yayınlanan yeni parçaları “Nightwind” ile başlamanız yerinde bir tanışma olacaktır. Zira böylelikle Islandman’in afrobeat’ten krautrock’a uzanan müziğinin ışık ve mapping oyunlarıyla buluştuğunda yarattığı on kaplan gücündeki etkiye şahit olabilirsiniz.

Kendi deyişleriyle “Sahnede synthesizerlarla oluşturdukları mekanik ses raylarının üzerine işlenen emprovizelerle yol alan ve yeni ses diyarlarını keşfetmeyi amaçlayan”, canlı dinlenmesini şiddetle değil sevgi ve ısrarla tavsiye ettiğim Islandman 2 Şubat‘ta Lokalize serisi kapsamında Zorlu PSM Studio‘da Nihil Piraye‘nin ardından izlenebilir. Studio’nun etkileyici ses ve ışık sisteminde Islandman’in yaratacağı atmosferin seyirciyi nasıl içerisine çekeceğini görmek için sabırsızlanıyorum. Geçen Kasım ayında Berlin’de Tinariwen‘in ön grubu olarak sahne alan Islandman’i Berlinliler dinledi. Siz de bir İstanbullu olarak daha fazla gecikmeyin.

2 Şubat Perşembe: Lokalize: Islandman & Nihil Piraye / Zorlu PSM Studio

facebook.com/events/1852373814998145

islandman1.bandcamp.com

soundcloud.com/tolgabuyuk

Tags: , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie #1 – ”Can Kazaz” @ Radyo Kanyon
Midlake, Franz Ferdinand, Travis, Band of Horses, Grandaddy Üyelerinden Oluşan BNQT’ten Yeni Single

Yazar

Bize Katıl!