Yeni Zelanda’dan İstanbul’a Uzanan Folk Müzik: “Dylan Ware”

HaberSanatçı İncelemeleri

Dylan Ware, Yeni Zelanda’da doğup büyümüş, uzun bir süredir de İstanbul’da ikamet eden bir Folk müzisyeni…

Tabii insan özellikle de, bir süredir içinde bulunduğumuz böylesine sıkıntılı günlerde, başka bir ülkeden ülkemize gelip yerleşmiş kişilere daha da bir hayretle bakmıyor değil. Ama olsundu, bizim de böyle ilhamlara ihtiyacımız vardı belki de!

Neyse, Dylan Ware’e geri dönelim. Ware; çıkarmış olduğu Dark Wind Songs (2004) ve Wolfsongbird (2012) gibi albümler sonrasında 2016 yılının başlarında yayınladığı 15 şarkılık folk rock tarzında bir albüm olan The Infinity Chamber‘ı yayınladı. Eski Türk Rock gruplarımızdan olan MAT’ın frontman’i olarak da hatırlayacak olduğumuz aranjör/prodüktör Fatih Aygün’le beraber girişilen iki yıllık bir projenin ürünü olan bu albüm, Ware’ın akustik gitar melodileri üzerine Aygün’ün düzenlemeleriyle bestelenmiş lirik şiirlerden meydana geliyor. Ayrıca albümün Yeni Zelanda’da yazılıp, İstanbul’da kaydedildiğini de belirterek, son albümde yer alan Nothing ve Fugitive parçalarına da ayrı ayrı takıldığımı da özellikle söylemeliyim.

Geçtiğimiz hafta ise yayınlamış oldukları bu albümleri, Sand Imaginings adlı yeni bir de single takip etti.

Uzun lafın kısası; Yeni Zelandalı bir “seyyah” müzisyenin, Nick Cave, Roger Waters, Lennon/McCartney, Syd Barrett, Leonard Cohen gibi dev müzisyenlerin etkileriyle oluşmuş ve Anadolu topraklarında kaydedilmiş psychedelic ve folk rock etkileşimli müziği sizin de ilginizi çekiyorsa şayet aşağıdaki linklere doğru hemen alalım sizi de…

https://soundcloud.com/dylanware/sets/the-infinity-chamber-2016

reverbnation.com/dylanware

facebook.com/dylanwaremusic

youtube.com/c/dylanwaremusic

dylanware.bandcamp.com

soundcloud.com/dylanware

Tags: , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

İKSV 1000 Üniversiteli Genç Arıyor!
Bubituzak Yeni Albümünden İki Parça Yayınladı!

Yazar

Bize Katıl!