2017’nin İlk Keşfi: “Steady Holiday – Under the Influence”

Dışarıda kar yağıyor, filtre kahve demlenmiş, ellerim birazcık üşüyor ama olsun. Birazdan kahveyi bardağa doldurduğumda ısıtırım nasıl olsa. Okunması gerekenleri okuyup, yapılması gereken işlerimi hallettikten sonra bir süredir dinlemeye kıyamayarak beklettiğim albümü görüyorum. İşte şimdi tam zamanı. Çünkü dün veya ondan önceki hatta ondan da bir önceki gün dinlemiş olsam biliyorum ki o neşeli ruh halim ile yazık edeceğim bu güzelim 9 parçaya. Neyse ki bugün kar yağıyor.

Bir yanım büyümüş ve havalar kötü olduğunda sokakta yatmak zorunda olan insanları ve hayvanları düşündükçe, içimden bir sesin “Kar tutsun, kar topu oynayalım” dediğini duyduğumda bir yanımın hala çocuk olduğunu farkediyorum. Hüzünle mutluluk arası bir duygu hissediyorum. İşte tam o sırada No Matter parçasının gitar tonunu yakalıyor kulaklarım. Sağ kulağıma gelen ayrı, sol kulağıma gelen çok ayrı farklı iki duyguyu yansıtıyor sanki. Böyle bir havada, böyle güzel bir şarkıyı, kısmen sıcak bir ortamda dinleme şansım olduğunu için şükrediyorum kendi kendime. Ve bana bu duyguları yaşattığı için teşekkür ediyorum Steady Holiday‘e.

Albümle aynı ismi paylaşan Under the Influence parçasını dinlerken yaylıların parçaya ne kadar güzel yedirildiğini farkediyorum. Steady Holiday, yani gerçek ismiyle Dre Babinski aslında Dusty Rhodes ve River Band grupları için keman çalıp, geri vokal yapıyormuş. Yetenekleri bu kadarla da sınırlı değil. Los Angles‘da yaşayan sanatçı aynı zamanda gitar çalıyor ve aktörlük de yapıyor. Henüz 2015’ten beri ise kendi solo projesi olan Steady Holiday’i yürütüyor.

Kötü olduğundan değil ancak, When I See Color parçasını diğerlerine göre birazcık eksik buldum. Albümün neredeyse yarısını ana listeme atıp daha sonra dinlemek istesem de, Steady Holiday’i bu parça ile hatırlamak istemedim. Albümün geneline yakıştıramadığım Country havasından olabilir.

Albümün çıktığı plak şirketi Infinite Best Recordings, sanırım hit olma parametreleri taşıdığı ve dile dolandığı için Superstar parçasını Soundcloud’da ilk sıraya koymuş ancak rakamlara baktığımızda yanılmış gibi gözüküyor. Open Water parçası albümden önce single olarak çıktığı için muhtemelen dinlenmesi daha yüksek fakat Spotify’a baktığımızda da Under the Influence parçası Superstar‘ı ikiye katlamış. Galiba insanlar da benim gibi, Steady Holiday’i bu depresif ve sanatsal hali ile sevmiş.

Benim albümde en sevdiğim parçalar ise şöyle;

  • Open Water
  • No Matter
  • Under the Influence
  • Superstar
  • Overcast Waltz

Tags: , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Uzun bir süre sonra London Grammar’dan yeni single geldi: “Rooting For You”
The xx’ten yeni şarkı: “Say Something Loving”

Yazar

Bize Katıl!