Kısa Kısa Haberler

Haber

The Last Shadow Puppets yeni EP’leri “The Dream Synopsis” ile kapımıza geldi. 6 şarkının yer aldığı albüm şarkılarının 4 tanesi cover ikiside bir önceki albümde yer alan şarkılardan Aviation ve Dream Synopsis’in yeni kayıtlarını içeriyor. İkinci single “Les Cactus”u buradan dinleyebilirsiniz.

– İngiliz post-punk grubu White Lies, David Pablos’un yönettiği synth-pop soundlu “Hold Back Your Love” videosunu yayınladı. Harry McVeigh (vokal/gitar), Charles Cave (bas gitar/geri vokal) ve Jack Lawrence-Brown’dan (bateri) oluşan grup 2007 yılında kuruldu.

Sigur Ros “Hoppipolla” adlı şarkısını BBC yapımı Planet Earth II için yeniden kaydetti.

– 2017 yılı Fleet Foxes için hareketli geçeceğe benziyor. Geçtiğimiz günlerde yeni albüm için resmi sosyal medya hesaplarından “Neredeyse bitti” mesajını geçen grup 2017’de Avrupa’da pek çok festivalde boy gösterecek. Bunlardan kesinleşen ilki Temmuz ayında Bilbao BBK Live Festivali ve Barcelona’daki Vida Festivali.

– Yerli Indie grubumuz Ars Longa yeni albüm için stüdyoda. 2015 yılında ilk albümü “Günler”i yayınlayıp kendini bizlere sevdiren grup bir yandan da konserlerine devam ediyor. Grup Instagram hesabından da kayıtlardan ilginç videolar paylaşmakta…

– Indie Pop grubu Keane’in solisti Tom Chaplin ilk solo albümü “The Wave”i yayınladı. Albümden çıkan iki single “Quicksand” ve “Hardened Hart” Keane şarkılarını andırmıyor değil.

Stone Temples Pilot grubu, geçen yıl overdozdan kaybettikleri frontman Scott Weiland’a bir mektup yazdı.

– Los Angeles çıkışlı alternatif rock triosu Teleskopes “Lazers”i yayınladı. Fox Fagan (bas-vokal), Pelle Hillstrom (gitar) ve Jesper Kristensen (bateri)’den oluşan grup bu singleda daha önce Spoon, The White Stripes ve Morrissey ile çalışmış ünlü prodüktör Joe Chiccarelli ile çalıştı. Mixlerde ise Radiohead’in “A Moon Shaped Pool” da Nigel Goldrich ile birlikte ter döken Maxime Le Guil ve Ken Sluiter yer aldı. Grubun debut single’ı Criminal 26 Ekim’de yayınlanmıştı.

Dünyaca ünlü Berklee Müzik Okulu’nun müzik dünyasına sunduğu gruplarından biri de The Penthouse. Patrick Minogue, Eric Derwallis, Kyle Raney, Jacob Arias, and Jesse Mason’dan oluşan grubun funky, indie pop şarkısı “Another Day” i buradan dinleyebilirsiniz. Solist Minogue müziklerinde Two Door Cinema Club, Arctic Monkeys, The 1975, and Cage the Elephant etkileri olduğunu söylüyor. Şarkılarında aşk, hayat ve mutluluğun peşinden koşma gibi konulardan bahsettiklerini ve insanları dans ettirmek istediklerini belirtiyor.

– Melbourne çıkışlı Gabriel Lynch yeni şarkısı “Language of Affiar”i yayınladı. Şarkıda kendisine Avustralyalı vokal Jennifer Lackgren eşlik ediyor. Lackgren’in duygu yüklü, yumuşak sesi Lynch’in samimi yazılmış şarkı sözleriyle birleşince ortaya iyi bir iş çıkıyor. Singleda B side “Drink Your Love Away”i de dinlemeyi es geçmeyin.

– Texaslı şarkı sözü yazarı, vokalist ve gitarist Aaron Gonzalez ve grubu Corusco geçtiğimiz yılı Texas’tan New Hampshire’a uzanan konser dizisi ve şarkı kayıtları ile geçirdi. Corusco 2015 yılında Gonzalez’in akustik solo bir projesi olarak doğdu ancak zamanla Ryan Corb, Phillip Baugh ve Carlos Garza’nın katılımlarıyla grup haline dönüştü. Son single “Twin Ghosts” Gonzalez vefat eden bir arkadaşının geçirdiği haftasonunu en yakın dostu ve ev arkadaşının gözünden yazmış.

– Kuzey Carolina çıkışlı tek kişilik bir proje olan Jack Kotz ikinci albümü Neon Orange Nectar Juice ile karşımızda. Rock, funk ve psych pop tarzdaki albüm buradan dinlenebilir.

https://soundcloud.com/jackkotzmusic

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

RÖPORTAJ | Müziğin Polaroidini Çeken Grup: “AaRON”
No Clear Mind’ın Yeni Albümü Makena Yayınlandı!

Yazar

Bize Katıl!