KEŞFET | ŞEY Beni Anlatır Ama En Çok Seni Anlatır!

İncelemeSanatçı İncelemeleri

Tarih 12 Kasım 2009God Is An Astranout izlemek üzere Anıl Sayan’la beraber Jolly Joker İstanbul’dayız. Konserin ön grubu ise, o zamanlar yerli Post Rock denince akla gelen ilk gruplardan olan Düş Macunu

Salona girdiğimizde, Anıl’la aramızda şuna benzer bir diyalog geçmişti:

Ben: Hacı Düş Macunu’nun gitaristlerinden biri de sanırım bizim sözlükte yazar bu arada.

Anıl: Aaa hangisi lan?

B: Profil fotoğrafına bakmıştım da tam hatırlamıyorum. Hmm sanırım bas gitaristti ya. Heh tamam ya tamam, na şu çocuktu!

A: Haa bizde mi yazıyormuş la bu çocuk?

B: Hee…

O yıllarda, Müzikal Sözlük adında kurmuş olduğumuz internet girişimi sayesinde, ilk olarak yine internet üzerinden Mehmet Sinan Güvenç yani nam-ı diğer MeSiGu ile tanışmıştık. Üstteki konuşmaya benzer bir diyalog, Sinan’ı canlı canlı sahnede gördüğümüz ilk andan küçük bir alıntıydı… Bu arada, sanırım o an GIAA etkisinde olduğumuz için, Sinan’la yüz yüze tanışmak, tamamen aklımızdan çıkmıştı. Ama kısa bir süre sonra yüz yüze tanışabildik ve 2010 yılında “Hacı biz Bir Baba Indie adında bir blog kurduk. Kafamıza göre takılıyoruz. Gel sende karala bir şeyler istersen” şeklindeki teklifimizle Sinan’ın aramıza katılışı da çok uzun sürmemişti.

1987 Kadıköy doğumlu bir müzisyen olan Mehmet Sinan Güvenç aynı zamanda Yarımada grubunun da bas gitaristi ve Bir Baba Indie baş editörlerinden…

Tabii o günden bugüne kadar yıllar geçti… Sinan’ın gruplarını, solo projelerini defalarca dinledik, izledik ama Yarımada’nın BBI Yerli #8 ve BBI Ev Sohbetleri #1 haricinde Sinan’ın yaptığı işleri BBI sınırları içerisine pek de fazla taşıdığımız söylenemez. “Kankacılık” konusu BBI’de hepimizin oldukça ihtiyatlı yaklaştığı bir konu olduğundan dolayı, sanırım pek de cesaret edemedik bugüne kadar. Ancak gün bugündür!

Özellikle son 2-3 haftadır, sabah işe giderken ve gece yatmadan önce muhakkak günde 2 doz “ŞEY” alıyorum. Ve sizin de Şey’i keşfedip, almanız gerektiğini düşünüyorum!

Şey, Sinan’ın Ağustos 2014’ten beri kendi ev stüdyosunda uğraştığı solo projelerinden biri. Şey bugüne kadar Bark (2014), 5U (2014), Tüm Bunlar Sadelikten Uzaklaşma Telaşı (2015) Büyük Ev (2015), Ağaç (2016) adında toplam 5 tane EP yayınladı. Bu sene içerisinde ise, yeni single İz’le birlikte tüm EP’lerden derlenen, toplam 11 parçadan oluşan albüm Harman’ı yayınladı. Harman albümüyle Şey projesini oldukça güzel özetleyen Sinan, adeta “Şey’i dinlemeye nereden başlanır?” sorusunun cevabı niteliğinde bir Best Of albüm derlemiş.

Benim için baştan sona kadar akan bir albüm olan Harman’da Cassiopeia, İZ (Vokallerde Yarımada’dan Eren Karacaoğlu konuk vokal olmuş. Çok da güzel olmuş.), Verebildiği Kadar Sevgi, Şiddetli Hava Olayları ve Girizgah’a özellikle takıldığımı da belirtmeden geçemeyeceğim. Ama Cassiopeia benim çok net hit’imdir!

“Cassiopeia tarzında yeni parçalarla birlikte, Şey projesini canlı canlı dinlemek için sabırsızlanıyorum” lafını bir kere de buraya yazarak, tarihe bir not olarak düşmekten de ayrıca mutluluk ve heyecan duyuyorum!

seybensen.tumblr.com
facebook.com/seybensen
soundcloud.com/seybensen
youtube.com/channel/seybensen
instagram.com/seybensen

https://soundcloud.com/seymusic/sets/harman

Mehmet Sinan Güvenç’in bir diğer solo projesi AN için:

facebook.com/anneysegercekodur

soundcloud.com/anband

Mehmet Sinan Güvenç’in grubu Yarımada için:

https://www.facebook.com/yarimadayolu

Tags: , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Yerli Bağımsız Sahnede Bu Akşam 3 Konser Birden!
Housing Crash’ten Yeni Bir Video Klip: “Sticking Around”

Yazar

Bize Katıl!