Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler: “Kaset Mitanni – Bi’ Şarkım Var”

Haber

Kaset Mitanni, Barbaros Bulvarı’nın renkli mekanlarından. Cazın Beşiktaş’taki ayağı. Nardis‘in amca oğlu. Sesi Taksim’de hayat buluyordu. Artık Beşiktaş’ta denize karşı tınlıyor.

Geçtiğimiz aylarda zor zamanlar geçiriyordu. Üst üste destek konserleri düzenlendi. Konserler yoğun ilgi gördü. Türkiye’de caz müzik icra etmek konulu bir başlık günlerce tartışılabilecekken, neden hep apaçık görünen bir kriz ortamına ihtiyaç duyduğumuzu  gerçekten bilmiyorum. Gözümüzün önünde olan sorunlara mı ihtiyacımız var? Yoksa zaten sorun hep var mı?

Bakalım: Cenk Erdoğan, Bilal Karaman, Alper Yılmaz, Sibel Köse, Ediz Hafızoğlu, Sarp Maden, Yolda, Evren Can Gündüz... Evet, sorun hep var. Krize değil müziğe ihtiyacımız var. Müşteri olarak duyarlık kenara bırakılabilir. Ama dinleyici olarak bırakılabilir mi? Bu kadrodan nasıl bir kriz çıkar aklım almıyor. Müzikte dinleyicinin de sorumlulukları vardır, dinleyici de müziğin içindedir. Müziğin sorumluluğunu yalnızca müzisyene yüklemek, dik kafalı bir acımasızlıktan ibaret.

Neyse ki, “krizi duyan gelmiş” ve artık o zamanlara nazaran daha tatlı haberler alıyoruz. Hatta yeni projeleri, şu sonbahar zamanlarında gönlümüzde çiçekler açtırdı. Bir Şarkım Var. Yarış yok! Etiket yok! Ayrımcılık yok! 3 yıldır şarkı yazarlarını Mitanni‘de ve Açık Radyo‘da ağırlayarak dinleyici ile buluşturuyorlar ve bu performanslardan bir albüm oluşturmaya karar vermişler. Bunun için 29 Ekim‘de bir albüm destek gecesi düzenliyorlar.

Katılan şarkı yazarları; Esra Kayıkcı, Hediye Guven, Selin Sümbültepe, Ülkü Aybala Sunat, Yasin Bozkurt ve tabi ki albümde yer alan Banu Kanıbelli, Barış Uğur, Başak Yavuz, Cengizhan Eyüboğlu (Kızılcık Irmak), Ceyda Özbaşarel Gülşen, Eda Sena Şenceylan, Fulya Ozlem, Gülce Duru, Emre ve Ipek Aktar, Ömer Türkoğlu, Rusen Alkar, Turgay Demiryürek, Cansun Küçüktürk ve daha bir çok sürpriz isim.

facebook.com/events/1782013088738417

Giriş yalnızca 10tl. Şöyle tatlı bir tanıtımda yapmışlar:

Dinleyici olarak sorumluluk alalım mı artık?

İçinizdeki şarkı hep devam etsin, iyi ki bi’ şarkım VAR!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Pop Gevezelikleri
Sapan’dan yeni single: “Still”

Yazar

Bize Katıl!