Michael Franti Barış ve Özgürlük Şarkılarıyla Babylon’da!

EtkinliklerHaber

Amerikalı aktivist müzisyen Michael Franti bu Çarşamba akşamı barış ve özgürlük şarkılarıyla bir kez daha Babylon sahnesinde yer alacak.

Özellikle aktivist özelliğiyle ön plana çıkan Franti, Orta Doğu’ya barışın gelmesi adına birçok çalışmada yer aldı. Müzisyenin 2006 yılında yayınladığı Irak, İsrail ve Filistin’den görüntülere yer veren belgesel I Know I’m Not Alone da etkileyici bir çalışma olarak dikkatleri çekti. Franti, San Francisco Film Festivali ve Harlem Film Festivali’nde “En İyi Uluslararası Belgesel” ödülü alan bu belgeseli çekme sebeplerini ise şu cümlelerle açıklıyordu: “Bu belgeseli, televizyonda sıkça izlediğim gece haberlerine kızdığım için çektim. Generaller, politikacılar ve uzmanların hiçbiri orada yaşayan halkı temsil etmiyor, sadece savaşın ekonomik ve politik sonuçları ile ilgileniyorlar. Ben de savaştan en çok etkilenenlerin, yani halkın sesini duyurmak istedim”

2003 yılında ülkemizde yaşanan üzücü terör olaylarının ardından Michael Franti “Grubumdakiler gelsin, gelmesin ben gitarımla o uçağa bineceğim ve İstanbul’a geleceğim” diyerek, aşağıdaki açıklamayla birlikte konsere geleceğini belirtmişti.

Aynı zamanda her sene San Francisco’nun Golden Gate parkında ücretsiz “Sevgi, Saygı, Barış ve Müzik Festivali” düzenleyen aktivist müzisyen Michael Franti, reggae, hip-hop, funk, ska ve rock ritimleriyle birlikte festival ruhunu da beraberinde getireceğe benziyor.

Küresel bilinçlenme yolunda müziğin gücüne inanan sanatçı, şarkılarında AIDS, eşcinsel hakları, evsizlik, ölüm cezası, uyuşturucu bağımlılığı, adalet sistemi gibi konuları işleyen Franti, 12 Ekim Çarşamba akşamı ücretsiz olarak Babylon‘da sahne almaya hazırlanıyor.

Kapı Açılış: 20:30
Etkinlik: 21:30

facebook.com/events/829017277235160

 

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

Türkçe Blues olur mu sorusuna alternatif bir cevap: ”Haberi Duydun mu?”
Sesler Arası Yolculuk: İlk Albümü “Nightsounds” ile Alpha Minus

Yazar

Bize Katıl!