Türkçe Blues olur mu sorusuna alternatif bir cevap: ”Haberi Duydun mu?”

Haber

Kendi adını taşıyan ilk albümünü 2015 yılında çıkaran Engin Blues‘un ikinci albümü Haberi Duydun mu? bugün itibariyle dijital ortamlarda yerini alacak.

Blues
müzikseverlere Türkçe bir serüven yaşatacak olan albüm Bomonti Müzik Stüdyoları‘nda kaydedildi ve Spotify, iTunes ve Deezer gibi platformlarda 11 Ekim‘den itibaren dinlenebilecek. Albümde parçaların kompozitörü Engin Yavuz‘a bas gitarda Atahan Çiftçi ve davulda Onur Önder eşlik ediyor.

Albüme kısaca bir göz atacak olursak, en hareketli parça “Kim Kime Dum Duma” ve çıkış parçası ”Haberi Duydun mu?”, yoğun bir blues-rock tadı ve blues standartları içeriyor. İki farklı bölümden oluşan “En Sevdiğim” adlı şarkı ise ateşli bir balad gibi başlayıp ikinci bölümde coşkulu bir enstrümantal blues’a dönüşüyor.

İlk albümü dinlemek isteyen blues severler ise bu linklere göz atabilirler;
http://itunes.apple.com/album/id1061342119?ls=1&app=itunes

Engin Yavuz hakkında…

1979 doğumlu sanatçı, Galatasaray Lisesi yıllarında gitar çalmaya başlayarak ilk rock grubu deneyimlerini de yine lise yıllarında yaşadı.

Ardından bir yanda İstanbul’da Galatarasay Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde yüksek lisans ve Paris EHESS’te Sosyoloji doktorasıyla devam eden akademik hayatını sürdürürken, diğer yandan 2004 yılında İstanbul Beyoğlu’nda profesyonel bir bar grubu olarak doğan ve ardından 2007’de ilk albümünü çıkaran MAT grubuyla müzik yaşamını da sürdürdü.

2010 yılında müzikal arayışlarıyla tam uyuşmadığı için gruptan ayrılan ve Paris’te geçen günlerde “farklı bir şeyler yapma” arzusuyla yeni bestelere yönelen Engin Yavuz, blues müziğini ve tarihini inceleyerek, blues’un kendisi için büyük bir hazine olduğunu keşfetti.

2013 yılından beri yoğun bir şekilde blues’la ilgilenen, İstanbul’un farklı mekanlarında kendi gruplarıyla blues şarkıları icra eden Yavuz, şimdi yeni grubu Engin Blues’la keşfettiği bu eşsiz hazineyi müzikseverlerle paylaşıyor…

facebook.com/enginblues
twitter.com/EnginBlues
instagram.com/enginblues
youtube.com/channel/UCoStCaL1TjHbdIZr62a8iIQ

 
Tags: , , , ,

İlginizi Çekebilir

Etkinlik Habercisi: İKSV Caz ile Gece Gezmesi
Michael Franti Barış ve Özgürlük Şarkılarıyla Babylon’da!

Yazar

Bize Katıl!