İstanbul’a Sonbahar Geldi: Akbank Caz Festivali 12- 23 Ekim’de!

Etkinlikler

Caz galaksisinin en renkli yıldızlarından Akbank Caz 12- 23 Ekim’de parlamaya hazırlanıyor. Konserler, atölyeler, panel etkinlikleri ve daha bir çok sürprizle gerçekleşecek olan festival, İstanbul’u ve daha bir çok şehri cazın renklerine boyayacak. Autumun Leaves gibi bir klasikle festivale bir göz atalım:

Kimler var ?
2500 albümde yer almış, caz dünyasının en üretken müzisyenlerinden kabul edilen, iki Grammy Ödülü sahibi Ron Carter; günümüzün soul müzik temsilcilerinden Imany; ”afrobeat” akımını rock ve hip hop ile birleştiren davulcu, besteci ve söz yazarı Tony Allen; dünyanın en iyi tenör saksafoncusu kabul edilen 75 yaşındaki Pharoah Sanders; ödüllü trompet sanatçısı Paolo Fresu ve Latin cazın önemli isimlerinden kabul edilen, üç Grammy adaylığı bulunan Kübalı besteci ve piyanist Omar Sosa, yerli caz sanatçılarımızdan Fatih Erkoç, İlham Gencer, Önder Focan, Oktay Temiz ve Ferit Odman  ve daha birçok caz sanatçısı ile  farklı mekanlarda cazı İstanbul çatısı altında bütünleştirecek.

Hangi mekanlarda?
Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, The Seed,  Wolkswagen Arena, Cadde Bostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Nardis Jazz Club…
Ayrıca…
Akbank Sanat bu yıl  sevimli bir Caz Blog oluşturmuş. Festival sanatçıları hakkında ayrıntılı bilgiler, Türkiye ve dünyada caz müzik tarihi, caz müziği ve caz sanatçılarını konu edinen filmler, playlistler ve daha fazlasını bu renkli blogda bulabilirsiniz.

Ayrıntılı festival programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Tags: , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Nihil Piraye’den Yeni Bir Single Geldi: “Uçaklar ve Elmalar”
YENİ VİDEO | Athena – Ses Etme (Bu Video İçin Yorumlar Devre Dışı Bırakıldı)

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!