Alternatif Punk oluşumu Kozmik Yıkım’dan ilk albüm: “Semt, Drugs & Rock’N’Roll”

Sanatçı İncelemeleri

Konuk Yazar: Halil Cengiz Karakuyu

Kısa bir süre önce memleketimizden garage rock, punk, lo-fi ve adını saymamıza gerek olmayan bir sürü müzik türü adına güzel bir ses yükseldi: “Kozmik Yıkım”

Tantana Records‘un kendi garajında topladığı illuminati-vari konseye destek olarak Bakırköy’den piyasaya girdiler. Gidecek bir yerleri ve cigaraları olmadığı gibi hayatlarında cinsellik de eser miktarda bulunuyor olacak ki albümün adını “Semt, Drugs & Rock ‘N’ Roll” koymuşlar. Denetimli serbestlikten tanıdığımız ne kadar bekar ve akşamdan kalma arkadaşımıza dinlettiysek albümde kendilerinden bir şeyler buldular ve tanıtmamız için ısrar ettiler.

Sürprizlere gebe olması şaibeli olan 2016 yılının en canavar albümlerinden biri ile karşı karşıyayız. Vokal ve gitaristlik görevini üstlenen Ozan Çam’ın megafon sesinden ayıklayabildiğimiz kadarı ile grup büyük bir bunalım ve boşvermişlik içine düşmüş. Rock ‘N’ Roll ile hayatlarını karartmış ve çeşitli illetlere merak salmış. Rezil insanlarmış gibi bir izlenim verseler de yavşak insanların kandırılmalarına ve durdurmalarına isyan etmişler; gözlerini açıp albümlerini kendileri kaydetmişler. Albüm boyunca bir tane bile modu düşük (akustik gitar ve ağlama içeren) şarkı yok; üzerine tef var, sağdan sola uçan uçak sesleri var.

Spotify ve iTunes gibi para tuzağı yayın organlarına karşı olmanızı düşünerek underground Rus Torrent sitelerine bile albümü yüklemişler. Ama isterseniz bandcamp adlı süper siteden yasal olarak beleşe de indirebilirsiniz.

Artık delikanlı bir grubumuz var, sağlam şarkılarımız var. Arada oluyor böyle şeyler.

www.facebook.com/kozmikyikim

Tags: , , , ,

İlginizi Çekebilir

Beck’ten Yeni Video: “Wow”
Elveda Chet Faker – Hoşgeldin Nick Murphy: “Fear Less”

Yazar

Bize Katıl!