Çivi Topuklu Kırmızı Ayakkabı: “Kehlani – Gangsta”

Gönül İşi

Kadınlar düzenli olarak kuaföre gider. Kadınlar düzenli olarak iyi hissetmek ister. Dışardan gördüğünüz ne kadar güzelse o kadar güzeliz(!) Kadınlar düzenli olarak metalaşır. Sistemli olarak bu düşünce kanıksanır.

Saçlarımı kendim kesmeyi bıraktığımdan beri gayet düzensiz kuaför baskınları yapmıyor değilim. Fakat her defasında daha iyi hissetmeyeceğimi de biliyorum. Bi noktada bakamadığını bırakmak zorunda kalıyorsun o kadar. İnsan sıkılıyor, formüller yanıt vermiyor. Akıldaki sorular cevapsız arama, ara ulaşamıyorsun bi yerde.
Kadınlar… Kadın ve tasarlanan kadın. Altını boya kutuları, parfüm şişeleriyle doldurulanın içini boşaltmanın hiç de sakıncalı olmadığını düşünüyorum. Sonra kuaförler güzel kokar, kadın kadar. Aynı anda çalışan fön makinelerinin sıcağı, durmadan havaya sıkılan spreyler, şen kahkahalar. Tüm kadınlara yapılan aynı işlemler, alınan aynı sonuçlar. Özeli genelleştiriyorsun, sonuç aynı… Kuafördeyim şimdi. Bu yazıyı “Kehlani-Gangsta” dinleyerek yazıyorum. Yapbozun parçaları tümden oturuyor. Şarkının sözleri topuklu ayakkabının çivisiyle beraber batıyor başıma. (“Got me up so high I’m barely breathing / So don’t let me, don’t let me, don’t let me, don’t let me go!”) Başım bildiğim bir sebepten, bilindik bi şekilde ağrıyor. -“Ağrı kesici yok, ritmik içeyim bi tane en iyisi.”- Kehlani de hayatının baharında bi erkeğe kurban gidiyor. Öyle canlı kanlı değil ama, belki canından can gide gidedir. Eski sevgilisinin paylaştığı bir fotoğraf, bir fotoğrafın gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayışı. Parlak bir yıldızın kayışı, dileklerin unutuluşu. Rolleri değiştirip eski sevgilisinin yaptığını Kehlani yapsaydı diyorum büyük ihtimalle aynı sansasyonelliği alamayacaktı. “Koskoca Rihanna sevgilisinden dayak yedi sen ne diyon Ecem ya?” diyen arkadaşım sahip işte formüle. Biz bazı kadınlar bazı şarkılarda bazı kitaplar da yada bazen sadece bazı gri gökyüzünde yazılanları okuyoruz, yaşıyor yada yaşattırılıyoruz. Bi kadın olarak bu algıyı yıkacak gücüm de her gün uzaklaşıyor sanki benden. Ben fikirlerden. Çivi topuklu ayakkabının kırmızı renkli olduğunu bilmek, bulmacayı baştan niteliksiz kılıyor.

Aynalar kadar dost kuaförler, aynalar kere mutlu kadınlar. Kuaförden çıktım. Asla daha iyi hissetmiyorum. Saçlarımı da hissetmiyorum. Erkekleri biraz anlıyorum belki şuan, elimi başıma götürüyorum. Kafatasım baya düzgün. 1 cm’den kısa saçlarım, aklımda çivi topuklu kırmızı ayakkabı.

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

Die Antwoord Dağılma Haberlerini Yalanladı!
Red Hot Chili Peppers’tan Yeni Video: “Go Robot”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!