KISA KISA Haberler

Haber

The Veils yeni albümüyle dönüyor. “Total Depravity” isimli albüm 26 Ağustos‘ta Nettwerk Records etiketiyle çıkıyor. Albümün prodüktörleri El-P, Adam “Atom” Greenspan ve The Veils frontmani Finn Andrews.

Total Depravity, şarkı listesi şöyle:

01 Axolotl
02 A Bit on the Side
03 Low Lays the Devil
04 King of Chrome
05 Swimming With the Crocodiles
06 Here Come the Dead
07 In the Blood
08 Iodine & Iron
09 House of Spirits
10 Do Your Bones Glow at Night?
11 In the Nightfall
12 Total Depravity

Primal Scream solisti Bobby Gillespie’nin İsviçre’deki Caribana Festivalinde çalarken yaşadığı sakatlık yüzünden Avrupa’daki bazı konserlerini erteledi. Gillespie yaklaşık 8 hafta sahnelerden uzak kalacak. Grubun Haziran ayındaki İspanya ve İrlanda, Temmuz ayındaki Fransa, İngiltere, İsveç ve İtalya konserleri ertelendi.

Nick Cave yeni albüm müjdesini verdi. “Skeleton Tree” isimli albüm 9 Eylül‘de yayınlanacak. Bunun yanında “One More Time With Feeling” isimli bir film de yayınlanacak. Söz konusu film Cave’in albüm oluşum aşamasındaki ruh halini yansıtacak. Malumunuz geçen yıl üstad trajik bir olay yaşamış ve 15 yaşındaki oğlu kayalıklardan düşüp vefat etmişti.

Slow Club 4.stüdyo albümünü bitirdi. Charles Watson ve Rebecca Taylor’dan ibaret olan grup albümünde Amerikalı prodüktör Matthew E White ile çalıştı. Albüm “One Day All Of This Wont Matter Anymore” dan servis edilen ilk single “Ancient Rolling Sea”yi şuradan dinleyebilirsiniz.

–  Flört yeni albümü “Aşk Böyleymiş Meğer”i yayınladı. Prodüktörlüğünü Fuat Güner’in yaptığı albüm yine bildiğimiz Flört çizgisinde…Grubun orijinal kadrosundan Ata Akdağ’ın da geri dönüşü ekip için ekstra bir motivasyon olmuş.

Kalben’in yeni videosunu “Sadece”yi izlediniz mi?

– Yeni Gorillaz albümü için çalışmalar devam ediyor. 2016 yılı içerisinde yayınlanması planlanan albüm için Damon Albarn yüksek tempolu, hızlı ve Gorillaz çizgisinin dışında bir çalışma ifadelerini kullandı.

My Morning Jacket gitaristi Carl Broemel yeni solo albümünü 4 Temmuz’da yayınlıyor. İlk single “Sleep Lagoon”u buradan dinleyin.

Garbage sessizliğini yeni albümle bozuyor. “Strange Little Birds” grubun eski günlerinden izler taşıyor. Shirley Manson’u, tavırlarını, sahnedeki duruşunu özleyenler kayıtsız kalmayacaklardır.

Radiohead’in son albümü “A Moon Shaped Pool”un tanıtım dinletisi dünyanın birçok ülkesinde aynı gün organize edilirken, etkinliğin Türkiye ayağı İstanbul’da Velvet Indieground Records adlı mekanda gerçekleşirken etkinliğe Ramazan’da alkol içildiği gerekçesiyle bir grup saldırdı. Saldırganlar tehditler savurdu ve mekandaki gençleri dövdü. Olaylar sonrası Radiohead cephesinden de bir açıklama geldi: “Kalbimiz İstanbul’daki Velvet IndieGround’da saldırıya uğrayanlarla birlikte. Umarım bir gün geriye dönüp baktığımızda tahammülsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarının çok eskilerde kaldığına tanık oluruz. Şu an içinse yapacağımız tek şey İstanbul’daki hayranlarımıza sevgimizi ve desteklerimizi sunmaktır…”

– Türkiye’nin en iyi gitaristlerinden biri olan Metin Türkcan’ın ilk solo albümünden ilk single olarak Şebnem Ferah destekli yılların eskimeyen şarkısı “Dilek Taşı” seçildi.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

BBI YERLİ #34 | “GREBULA”
Uyarlama (Cover) Meselesi II

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!