KONSER | Cihan Mürtezaoğlu ve Can Güngör Ankara’ya Geliyor!

Haber

“ÇARPIŞIR GİBİ SUDA”

Biraz olsun müzikle içli dışlı olan birine Künt’ten, Ceylan Ertem’den, Yasemin Mori’den, Mabel Matiz’den veya Burcu Tatlıses’ten ama illa ki “mütevazı ve naif” bir yerinden dokunmuş olan, çalışmalarını bir süredir heyecanla takip ettiğimiz Cihan Mürtezaoğlu, Ankara dinleyicisine gözden ırak olanın, gönülden ırak olmadığını gösteren Can Güngör ile birlikte 16 Nisan‘da Noxus‘ta sahne almaya geliyor.

Cihan Mürtezaoğlu ve öncesinde yıllar boyunca birçok ismin arkasında davul çalmasıyla tanıdığımız, ardından bizi akustik şarkılarıyla tanıştıran ve en sonunda geçen sene hem “Silik Düşler” albümüyle, hgem de prodüktörlüğünü yaptığı Mabel Matiz‘in “Gök Nerede” albümüyle ihya eden Can Güngör ikilisinin verdiği konser zincirleri günden güne artarken, Mürtezaoğlu’nun muazzam bir müzik birikiminin olduğunun kanıtı ise, insanın her şarkısında birbirinden çok farklı ve uzak şehirlerde birbirinden güzel ve apayrı şiirler dinliyormuş hali yaratması, yanı başında basta Canberk Ünsal’ın, gitarlarda Efe Demiral ve Tayis Yıldızcı’nın, davulda ise Zafer Tunç Resuloğlu’nun çalması; Sen Yağmur Dök’te Ezgi Altıner’in “bittersweet” sesinin olması ise farklı farklı mevsimler hissi denebilir.

Söz ve müzikleri Mürtezaoğlu’na ait şarkıların yanı sıra “Mağusa Limanı”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Uçurtma”, “Seven Ne Yapmaz”, “Silinmeyen Hatıralar” yorumları da tereddütsüz kendisine has!

Uzun bir süre boyunca İstanbul’da yaşamayan “keşiflerde şanssız kesim” in şarkılarını Soundcloud’a yüklediği kayıtlarından takip edebildiği, nadiren muazzam performans videolarına ulaşabildiği Mürtezaoğlu 2015 sonbaharında “Sarı Söz”ü kaydından farklı bir yorumla single olarak çıkardı. Sessiz sakin, rahatta dinlenmesi gereken canlı performansları da yine benzer dönemlerde “sonunda!” nidalarıyla en azından Ankara’daki dinleyicisinin hayatında yerini aldı. Son olarak Aralık ayı sonunda ise Beatmucit Ceyhuni’yle ortak çalışması olan “Silahlı Kız”ın yeni yorumu dinleyiciye ulaştı:

Beatmucit Ceyhuni feat. Cihan Mürtezaoğlu – Silahlı Kız:

https://www.youtube.com/watch?v=QK0MBkT3VB0

Seviyoruz; yeni kayıtlar için, albüm için, değeri benzersiz konserler için takipteyiz efendim!

Bahsi geçen kayıtlar için:

Ankara’daki konserin nasıl olacağına ilişkin şöyle bir yazımız daha mevcut.

Dikkat imrendirici link: www.birbabaindie.com/?p=8490

Bilet için: www.biletix.com/etkinlik/TWM10/TURKIYE/tr

Facebook için: www.facebook.com/events/101387893595052

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

ALBÜM | Dråpe – “Relax/Relapse”
YENİ | Korhan Futacı ve Kara Orkestra & Yasemin Mori – “Yine Buluşuruz”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!